Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Έγγραφο προς Αντιδημαρχία Καθαριότητας





ΘΕΜΑ: Απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από τις εισόδους του σχολικού συγκροτήματος επί της οδού Ζ. Παπαζαφειρίου


Αξιότιμε Κύριε Αντιδήμαρχε,
Με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε το μείζον πρόβλημα της συσσώρευσης των απορριμμάτων που απασχολεί τη σχολική κοινότητα στο σχολικό συγκρότημα των  69ου  - 15ου  Δημοτικών Ολοήμερων Σχολείων και 18ου – 74ου – 76ου – 99ου Νηπιαγωγείων.
Η κατάσταση που καθημερινά αντιμετωπίζουν μαθητές και γονείς στις δύο εισόδους του σχολείου μας επί της οδού Παπαζαφειρίου, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αρκετοί κάδοι απορριμμάτων που πιθανώς εξυπηρετούν τη συγκέντρωση των οικιακών απορριμμάτων των καταστημάτων εστίασης και supermarkets ολόκληρης της γειτονιάς, είναι άθλια και τριτοκοσμική (όπως απεικονίζεται στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες).
Η ανεξέλεγκτη αυτή συσσώρευση των απορριμμάτων δημιουργεί τεράστια προβλήματα υγιεινής στο Σχολείο μας, αφού όλοι οι μαθητές εισέρχονται και εξέρχονται από τις συγκεκριμένες εισόδους που, όπως καταλαβαίνετε, είναι εστίες μικροβίων. Επιπλέον το γεγονός ότι το πεζοδρόμιο όπου είναι τοποθετημένοι οι κάδοι είναι στενό και οι μαθητές παίζουν στη αυλή ακριβώς πίσω από αυτούς, καθιστά το πρόβλημα  εντονότερο καθώς η παραμονή τους επί μακρόν σε χώρους γειτνίασης με κάδους απορριμμάτων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Επιπλέον, γύρω από τους κάδους και κυρίως πάνω στο πεζοδρόμιο, οι περίοικοι εγκαταλείπουν αρκετά συχνά ογκώδη αντικείμενα, πολλά από τα οποία είναι και επικίνδυνα (αιχμηρά ξύλα, σίδερα κλπ) και σε κάθε περίπτωση δυσχεραίνουν την πρόσβαση των μαθητών και των συνοδών τους στο σχολικό συγκρότημα.
Τις περισσότερες μέρες του χρόνου η διέλευση των μαθητών αλλά και των διερχομένων πεζών από το συγκεκριμένο τμήμα του πεζοδρομίου είναι αδύνατη, ενώ τις βροχερές ημέρες ή τις ημέρες των απεργιών της υπηρεσίας αποκομιδής η κατάσταση γίνεται αφόρητη.


Για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε  προτείνουμε:
·           την μεταφορά των κάδων απορριμμάτων στα σημεία που προβλέπονται από το πρόγραμμα διαχείρισης κάδων της Υπηρεσίας σας, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η τοποθέτηση κάδων κοντά στα σχολεία.
·           την οριοθέτηση των θέσεων κάδων της γειτονιάς με πασσάλους (ή με άλλο σταθερό και μόνιμο τρόπο που εσείς γνωρίζετε)
·           την αστυνόμευση της περιοχής και την επιβολή προστίμων, όπως αναφέρεται στον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης
·           την ενημέρωση των περιοίκων ώστε να μην μετακινούν τους κάδους και να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα στο πεζοδρόμιο του Σχολείου (π.χ. με τοποθέτηση σχετικών ενημερωτικών-απαγορευτικών πινακίδων)
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου θεωρεί πολύ σημαντικό και επείγον το ζήτημα και σας παρακαλεί για την άμεση επίλυσή του, καθώς όπως προαναφέρθηκε αφορά άμεσα την υγεία των μαθητών, ολόκληρης της σχολικής κοινότητας, αλλά και των περιοίκων.
Καθώς δεν θέλουμε να είμαστε απλά θεατές αλλά και συμμέτοχοι στην επίλυση των προβλημάτων που μας αφορούν, ζητούμε από εσάς και τους αρμόδιους υπαλλήλους της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκτός από τις παραπάνω ενέργειες, να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση του Σχολείου μας για μια άμεση συνάντηση το συντομότερο δυνατό.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Του 69ου Δημοτικού Σχολείου Θες/νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου